Nyaralóapartmanok a Kloubek-féle autentikus cseh parasztházban

Posted in Magyar | Comments Off

Nyaralóapartmanok a Kloubek-féle autentikus cseh parasztházban

Nyaraljon a Český Krumlovtól alig 5 kilométerre fekvő Chabicovice falvacskában található, 1861-ben épült, korhűen helyreállított KLOUBEK parasztházunkban, apartmanházunkban. Český Krumlov egyike a Cseh Köztársaság leggyönyörűbb történelmi városainak. Český Krumlov az UNESCO Világörökségek részét képező város a Moldva folyó partján, a gótikus, reneszánsz és barokk építészeti elemeket is őrző XIII. századi vár köré épült. Egyedülálló példája a kis középkori közép-európai városoknak, ahol az építészeti örökség az elmúlt több mint öt évszázad békés fejlődésének köszönhetően szinte érintetlenül fennmaradt.

Statek Kloubek Ubytovani u Ceskeho Krumlova

Nyaralóapartmanok a Kloubek-féle autentikus cseh parasztházban

A Kloubek történelmi parasztház alig 1,5 km-re fekszik Svachova Lhota gyönyörű 18 lyukú golfpályájától. A városnézésen és a golfozáson túl a természetszerető vendégeink különböző környékbeli tanösvényeket járhatnak be, a parasztház környéki végtelen erdőrengetegben pedig gombát és áfonyát szedhetnek.

 

A Moldva-folyón, amely Český Krumlov varázslatos városát szeli át, kajakozás, raftingolás nyújt felejthetetlen szórakozást, akinek pedig lovagolni támad kedve annak is módja nyílik a közelben.

A Kloubek történelmi parasztház a tulajdonosok elképzeléseinek megfelelően, megőrizve eredeti építészeti jegyeit, a hajdani 1861-es állapotában került visszaállításra. A Parasztház így ma is az Osztrák Historizáló építészeti stílust tükrözi. A belső udvart négy oldalról körülfogó épületegyüttesben a főépületen kívül, egykori ló és marha istállókat, valamint magtárat találhatunk. Az épületeket téglából és kőből emelték. A főépület tetején ma is az eredeti harangtorony látható. A ház feljegyzései szerint a harangot egykor a fiatal lányok kongatták meg, azért hogy elűzzék a rossz időt és a heves viharokat.

Jezirko - muzete si posedet

tud ülni vagy fürödni

A Parasztházba egy méltóságteljes kapun át juthatunk be és utunk a belső udvarba vezet. A teljesen helyreállított, felújított főépületben várják vendégeinket apartmanjaink. A négyszögletes, zárt udvar kizárólag a Parasztházhoz tartozik. Az udvar túlsó részén a régi marhaistállón át jutunk el a hátsóbejárathoz. Vendégeink itt, az egykori marhaistállóban parkolhatnak le gépjárműveikkel, motorkerékpárjaikkal. További 4 gépjármű parkolására van lehetőség a Parasztház főbejáratánál is.

Private Courtyard

Pmagán udvar

A helyreállított udvar egyszerre árasztja a késő XVIII. század hangulatát és nyújtja a modern idők kényelmét (szabadtéri grillező hely, kis tavacska, kerti székek). Vendégeink szabadon élvezhetik a kerti bútorokon való pihenést vagy éppen a fa pellettel történő kerti grillezést. A kertben egy hivatalosan elismert bemutató biofűszerkert is található.

Magában a vendégházban négy apartman található. Valamennyi apartman saját bejárattal, külön nappalival, egy vagy két hálószobával, fürdőszobával és konyhával rendelkezik. Minden apartman televízióval felszerelt, és az ingyenes WIFI révén számítógéppel vagy mobil telefonnal könnyen felkapcsolódhatunk a világhálóra. A konyhában és a fürdőszobában bőséges meleg víz áll rendelkezésre. A konyha modern eszközökkel, mikrohullámú sütővel és minden más szükséges eszközzel (evő- és tálalóeszközök, tányérok, poharak stb.) felszerelt. Valamennyi apartman konyhájában van hűtőszekrény, asztal és székek.

Klubovna / Společenská místnost / Kulečník

közös helyiség / Spolecenska Mistnost / Billiards

A nappalikat klasszikus, antik vagy modern stílusban rendeztük be, az apartman egészének stílusjegyeivel összhangban. Valamennyi hálószoba kényelmes ágyakkal és minőségi ágyneművel ellátott. Minden ágyhoz egy törölköző készlet (két kézi törölköző, és egy fürdő törölköző) jár. A fürdőben mosdó, WC, kád vagy modern tusoló található.

Jídelna - Dining Room

ebédlő - Dining Room

Az apartmanokban elektromos fűtés, vagy központi fűtés található és a jellegzetes vidéki hangulatot míves kandalló vagy tűzhely látványa emeli tovább. A kandalló használatához, vendégeink saját költségén fa pelletet biztosítunk. A földszinten jobb kéz felé az ALEX, bal kéz felé az EMIL apartman helyezkedik el. Az emeleten balra a BRUSEL, míg jobbra a MAJA apartman található.

Kulečníková místnost - Billiards Room

Billiards Room

Zahradní stůl se židlemi a lavicí

asztalok az udvaron - rostély

Okrasné jezírko na dvoře statku - Mini Pond you can swim in

Dísznövény tó a gazdaság udvarán - Mini Pond you can swim in

Místnost pro kola, kočárky a golfové nářadí - Secure Storage for bikes, golf and other gear

Helyiség kerékpárok, babakocsi és golf felszerelés - biztonságos tárolás kerékpárok, golf és egyéb felszerelés

Bylinkova zahrada

Bylinkova zahrada

billiards

billiards

brakfast room

Breakfast & Szociális szoba

breakfast & social room

Breakfast & Szociális szoba

jacuzzi

jacuzzi

sauna

sauna

mini lake to swim

mini tó úszni

interior courtyard

belső udvar

farmnouse kloubek aerial view

parasztházban kloubek légi felvétel